hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás bab és pisztáciafagyi: íme Bud Spencer 6 legjobb kajálós jelenete

default user icon
MME
A Netpincér összegyűjtötte a 86 éves korában elhunyt Bud Spencer 5 legjobb evős jelenetét, mi pedig hozzátettük a Mindmegette kedvencét.

„Szinte mindannyian Bud Spencer filmjein nőttünk fel, és sokan órákig tudnánk kizárólag Bud Spencer – Terence Hill idézetekben beszélni. Természetes, hogy a legemlékezetesebb kajálós jeleneteinek felidézésével emlékezünk rá” – áll a netpincéres csapat levelében.

Különben dühbe jövünk – sör, virsli

A páros első, komoly közönségsikert hozó nem vadnyugati témájú filmje az 1974-ben forgatott Különben dühbe jövünk. Ennek a filmnek köszönhetjük, hogy a sör-virsli párosításról legtöbbünknek már nem május 1., hanem egy csattanós pofonokba torkolló vidámparki versengés jut az eszébe.

„- Mintha azt mondtad volna, hogy ez csöndes, nyugodt hely.
- Az is, kivéve amikor nem az.”

És megint dühbe jövünk – Hagymás bab alias krumplis hal

„- Mi ez hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.”

A „Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb” mondat mellett talán ez a párbeszéd vált a legismertebb Bud Spencer – Terence Hill szállóigévé. A hagymás bab pedig a filmvászonról kilépve elindult országhódító útjára.

Nincs kettő négy nélkül – zöldbabos rizs

„- Két zöldbabos rizs.
- Legyen inkább négy.
- Legyen inkább nyolc.”

Ki ne emlékezne a jó pénzért Antonio és Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo bőrébe bújt páros formalitásoktól mentes látogatására a riói kikötőben.

(7:30-tól):

Kincs, ami nincs – bab

A Bud Spencer filmek visszatérő motívumai a nagy evések mellett a nagy nem evések vagy majdnem evések is. Gondoljunk csak az Aranyeső Yuccában vonatos jelenetére vagy a Papi lábra állítását követő majdnem-lakomára. Szerintünk ebben a kategóriában a Kincs, ami nincs hajós jelenete viszi a prímet: A Puffin lekvár vs. bab csatát kiütéssel az utóbbi nyeri, azonban a serpenyőnyi hüvelyesnek lába kél, aminek Paquito, a papagáj issza meg a levét

„Dögvész pusztít majd a cápák között. Az én kedvencem ugyanis a bab.”

Aranyeső Yuccában – minden plusz egy füzér banán

A filmtörténet egyik legkiadósabb étkezése az Aranyeső Yuccában klasszikussá vált éttermi jelenete, ahol Bud versenyt eszik a simlis helyi seriffel. A sokszor idézett párbeszéd egyben a filmtörténet legtömörebben leadott rendelése is.

„- Mit hozhatok második fogásként?
- Mindent!”

A Mindmegette kedvence: És megint dühbe jövünk - Pisztácia

Természetesen mi is kiválasztottuk a kedvenc jelenetünket, a szavazás egyöntetűen az És megint dühbe jövünk fagylaltos jelenetére esett. Tudjátok, amikor a pisztácia kifogyott...

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss