Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Búbos hús fürjtojással

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeletek szélét több helyen bevagdosom, majd kissé kiverem, sózom, borsozom.

A töltelékhez (búbokhoz) a felaprított hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, megpirítom. A megáztatott, kifacsart és morzsált zsemlyét összedolgozom 1 tyútojással, sóval, borssal, petrezselyemmel, majorannával és a párolt gombával.

Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenem az olajjal. Beleteszem a karajszeleteket, rápúpozom a tölteléket - szép magasra, gömbölyűre formázom - tetejét megszórom a reszelt sajttal, aláöntöm a bort és a nagyon kevés vizet. /A töltelék levet ereszt!/

Letakarom fóliával, és jól előmelegített sütőbe teszem, 10-15 perc után kissé csökkentem a hőfokot. A sütés befejezése előtt leveszem a fóliát, hogy a sajt kissé piruljon. /Sütés alatt többször meg kell locsolni a húsokat a forró pecsenyelével, és ha szükséges a folyadékot pótoljuk!/

Körítsük sült burgonyával és fürjtojásból készült tükörtojással.

Ezek is érdekelhetnek

Friss