Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A buboréksüti elkészítéséhez a tojásokat a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és óvatosan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük. A megsült piskótát még melegen nedves konyharuhában feltekerjük. Ha kicsit kihűlt, megkenjük a lekvárral, majd a tejszínhabbal és beleszórunk 15 dkg feldarabolt gyümölcsöt, majd feltekerjük.
  3. A maradék gyümülcsöt leturmixoljuk. A görög joghurtot ízlés szerint ízesítjük cukorral, majd beleöntjük a turmixolt gyümölcsöt. Hideg vízbe áztatjuk a zselatint, kinyomkodjuk, majd meleg tejben feloldjuk és hozzáöntjük a joghurtos krémhez.
  4. A buborékos szilikon formát hideg vízzel kiöblítjük, majd a joghurtos krém felét beleöntjük. Rátesszük a formára vágott (hogy beleférjen a formába) piskótatekercset, kicsit lenyomkodjuk, majd ráöntjük a maradék krémet. Kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy mindenhova kerüljön a krémből.
  5. Betesszük a hűtőbe egy éjszakára, hogy keményre dermedjen. Másnap a formából szépen ki lehet szedni. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss