Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brutálisan ropogós, fűszeres, ízletes - zöldség chipseket teszteltünk

Klasszikus chipsből már csillónyit találunk a boltokban. Sós, baconös, sajtos, steakes, hamburgeres, gyrosos és akár hajnalig lehetne sorolni, hogy milyen ízesítéseket forgalmaznak. Ezeket nem éppen az egészséges étkezés hírnökei, de az ízük és ropogós állaguk bizony sokszor bűnbe csábít minket. Egyre több olyan chipset látunk, ahol a burgonya alapanyagot egyéb zöldségekre cserélték.

Zöldség chipsek kerületek a héten a rivaldafénybe. Egyelőre nincsen még akkora felhozatal, hogy csakis egyfajta zöldség, vagy egyfajta válogatásból találjunk elegendő egyformát, így most annyit figyeltünk, hogy legyen egyszerűen zöldség alapanyagú a chips, ami alig vagy egyáltalán nem tartalmaz burgonyát. Jó pár éve már, hogy az első megjelent, de a „nagy bumm” talán mostanában indult be a kategória számára.

Snack Day

Felbontáskor hirtelen egy igazi vegyesvágott illatfelhőt robbant az orrunkba. Aprócska hullámos szirmokat találunk benne, melyek közül ízre az édesburgonya és a cékla a legintenzívebb. Enyhe sósságot várnánk a leírása alapján, de ízében ez annyira nem tükröződik sajnos. Állagra tökéletes, jobban ropog, mint némelyik burgonyachips.

Adatok: 100 gramm, 549 Ft

Snack Fun

Örökzöld igazság, hogy a chips nem egyenlő a sticks-szel. Ez egy hibird, vagy mi. Egyforma formájú pálcikákat kapunk, melyek zöld és répasárga színben pompáznak. Illatukban érzünk fűszerességet, hagymás beütést és még egy csomó aromát. Ez túlságosan egyforma, természetellenes hatást kölcsönöz neki. Íze picit sós, de inkább semmilyen, mert sajnos a zöldségek íze elvész. Állagra bitangul ropog, de cserébe brutálisan száraz is, ami miatt egy vödör vízre vágyunk, ahogy megeszünk pár darabot belőle.

Adatok: 150 gramm, 599 Ft

TESZT! KÉT HAGYMÁS-TEJFÖLÖS CHIPS IS AGYONVERTE A MEZŐNYT >>>

Natúr aktív

Extra képessége, hogy még bió is minden más mellett. Kibontás után egy nem túl kellemes vegyes, érett zöldség aroma teríti be a teret, amit pár szippantás után már kellemetlennek érzünk. Meglepően sok burgonyaszirmot találunk benne, amely agyonver sok sima burgonyachipset minőségre és állagra. A cékla például brutálisan ízes és erősen sós, nem könnyű megszokni ízét. A sárgarépa meglepően ízetlen, attól történetesen többet vártunk.

Adatok: 100 gramm, 549 Ft

Organique

Ez snack kategóriában indul valójában, de majdnem olyan, mint egy chips azért. Közeli rokonságot ápol állagra a sajttallérokkal. Színre vicces, mert pink és zöld árnyalatot is varázsol szemünk elé, ami azért nem hétköznapi egyelőre. Ízre talán a brokkoli a legjobb, de az sem túl fickós, de legalább felismerjük a többi mellett. Sósságról nagyon nem lehet beszélni, néha egy cseppet talán érzünk nyelvünk végén, de általánosságban inkább a nullához közelít.

Adatok: 85 gramm, 449 Ft

Terra

 Nos, kicsit sztrók közeli állapotba kerültünk, amikor megláttuk, hogy mennyibe kerül egy zacskó Terra chips. Gigantikus chipsek melyek a szivárvány szinte összes árnyalatában pompáznak. Brutálisan és tökéletesen ropognak a szeletek. Kóstolva kellően fűszeresek és ízletesek. Szinte az összes zöldségalapot felismerni, rendesen és tisztán. Összességében patent minőség, de ezt az ára is valahol megköveteli.

Adatok: 110 gramm, 1199 Ft

Róna

Kisebb kiszerelés, amit akár farzsebünkben is elvihetünk magunkkal. Kibontva erősen érett illatok csiklandozzák meg orrunkat. Kóstolás során kiderül, hogy kicsit puhább szirmok ezek, annyira nem akarnak ropogni. Ízre közepesen erős intenzitással dolgoznak az egyes szeletek. Sósságnak semmi nyoma, teljesen sótlannak tűnik az egész.

Adatok: 40 gramm, 299 Ft

Spar

Áh, el sem hisszük! Egy Spar termék, ami dögösen néz ki és nincsen rajta Budget zöld rémárnyalat. Ropogós szirmok, melyek érezhetően olajban lettek kisütve, mert ujjbegyünk rendesen ragyog, miután megfogjuk őket. Ízre az egész picit édesebb irányba halad. Nincsenek benne papírvékony szeletek, mindegyik vaskos, amit már-már erővel kell elroppantani.

Adatok: 70 gramm, 599 Ft

TESZT! VÉGRE EGY TORTILLA CSIPSZ, AMI IGAZÁN SÓS, KUKORICÁS ÉS ROPOGÓS! >>>

Ítélet

A különböző fűszerekkel ízesített klasszikus értelemben vett chipshez legközelebb a Terra elképzelése jár. Karakteres fűszerek vadítják meg a különböző zöldségekből készített ropogós chipset. A legtöbb alanynak ez pont bejött, de volt, akinek túlságosan sok volt már. A Natúr aktív bió elképzelése tisztán zöldséges és erőteljes ízeket nyújt, ami éppen csak egy csöppel maradt el az első helytől. A Róna azzal babonázta meg a tesztalanyokat, hogy teljesen sómentes és picit puhább, így nem kell néha olyan elemi erővel roppantani a szirmokat, hogy másnak izomlázunk legyen.

Igazán nagy bukó nem volt a heti tesztben. Egyikre se lehet rámondani, hogy ehetetlen vagy köze nincsen ahhoz, amit elvileg a leírás mond róla. Az Organique utolsó helye annak köszönhető, hogy állagában akár egy sajtos tallér, ami miatt agyunk egyből azt az ízvilágot akarja mellé csatolni. Emellett a zöldségek íze nem túl harsány, nagyon sokáig kell őket pörgetni szánkban, hogy rájöjjünk mi-micsoda. A Snack Fun stickjei állagukra érkezett inkább panasz, túlságosan szabályosak.

Terra
Natúr aktív
Róna
Snack Day
Spar
Snack Fun
Organique

IGENIS SZÁMÍT A MÉRET! KLASSZIKUS KRÉKEREKET TESZTELTÜNK >>> 

Még több termékteszt! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss