hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brownie torta vaníliás kókuszkrémmel és ananásszal

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • brownie tortaalap (Dunszt Zsolt receptje alapján)
  • A krémhez:
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 2 marék áfonya
  • Valamint:
  • 4 evőkanál lekvár (én sárgabaracklekvárt használtam)
  • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé (csak a tetejére)
  • mandulalapok díszítésre

Elkészítés

Elkészítés: A recept alapján 28 cm-es kapcsos formában szárazabbra sütjük a brownie tortalapot.

A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzük, de teszünk a tejbe 10 dkg kókuszreszeléket és margarint is a cukor mellé. Hűlni hagyjuk, és ha megdermedt, akkor géppel pár percig keverjük.

Összeállítás: a tortalapot félbevágjuk. A karimát visszahelyezzük a süti köré. Az alsó lapot lekvárral kenjük meg, erre jön a kókuszkrém fele. Ananászdarabokkal beborítjuk, színesítésként pár marék áfonyával díszítjük, és befedjük a kókuszkrém másik felével. Erre jön a tortalap másik fele. Lenyomkodjuk, hogy szép sima legyen a teteje, majd hűtőbe tesszük dermedni.

Végül a tetejét tortabevonóval, az oldalát pirított mandulalapokkal borítjuk, tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Szülinapomra leptem meg vele magamat. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek