Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojást, a durvára vágott diót és néhány csepp vaníliakivonatot.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a masszát. Hideg sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha középen kicsit még ragadós a tészta. Lehűtjük, és felszeleteljük.
Tej helyett használhatunk növényi tejeket is (kókusztej, mandulatej), illetve a cukor helyett xilitet. Vigyázz! Ha xilitet használsz, akkor 13 evőkanállal tegyél bele, mivel kevésbé édes. Lekvárral, különféle gyümölcsszószokkal, csokiöntettel, tejszínhabbal lehet tálalni, ez már igazán csak a képzeleteden és az ízléseden múlik. (: Ha légkeveréses sütőt használsz, 8-9 perc alatt elkészül. - hermelinke
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!