Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brownie házi szederlekvárral

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg étcsokoládé (legalább 50%-os)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csipet só
  • A tálaláshoz:
  • tejszín
  • házi szederlekvár
  • néhány szem szeder
  • mentalevél

Elkészítés

  1. Egy 30 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kikenjük zsiradékkal és megszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A vajat a csokoládéval gőz fölött megolvasztjuk, egynemű masszává keverjük, majd hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral és egy csipetnyi sóval habosra verjük, majd hozzákeverjük a langyos csokoládés vajat, a rumot és a vaníliát. Végül hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe. 
  3. Ha azt szeretnénk, hogy puha, szaftos maradjon a sütemény, előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ha viszont azt szeretnénk, hogy átsüljön, akkor még 5-6 perccel tovább hagyjuk a sütőben. Amikor kihűlt, tálaláskor házi szederlekvárral, tejszínhabbal kínáljuk. Mentalevéllel és néhány szem szederrel díszítjük. 

Megjegyzés

Ezt a csokis süteményt (browniet) érdemes legalább egyszer kipróbálni, mert ha valaki egyszer megkóstolja, biztos, hogy mindig ilyet szeretne, ha valami igazán finom, csokoládés desszertre vágyik. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss