Elkészítés: A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint és a kakaót, összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Utoljára kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy 30x25 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, belesimítjuk a tésztát, és sütőben megsütjük, légkeveréses sütőben 180 fokon, hagyományos sütőben 200 fokon, 20 percig.
A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, mikor a cukor elolvadt, már jó is. Ha a tészta megsül, még melegen a tetejére csorgatjuk a mázat, megszórjuk dióval. Akkor szeleteljük, ha kihűlt és megszilárdult.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre