Elkészítés: Először a besamel mártást készítjük el. A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük, a reszelt sajtot hozzákeverjük. Amikor kissé hűlt, a tejfölt is belekeverjük.
A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük.
A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk. Az egyik lisztes felét megkenjük besamel mártással, 2 szép brokkolirózsát ráteszünk, majd feltekerjük. Ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban, fedő alatt lassan kisütjük. Rizzsel tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!