Elkészítés: A tésztát és a rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzöm, leszűröm és félreteszem őket.
Közben a szalonnát apró kockákra vágom, és pirosra sütöm egy serpenyőben, nagyon pici olívaolajon (ha zsíros a szalonna, nem kell alá olaj!).
Egy tálban összekeverem a brokkolit, a tésztát, a szalonnát (én a zsírját is bele szoktam önteni, de persze elég, ha csak a *matéria* kerül bele), fűszerezem, összekeverem.
Tűzálló tálba öntöm a keveréket, és a tetejére szórom a reszelt sajtot. Sütőbe tolom, és nagy hőfokon pirosra sütöm a tetejét. (Mivel minden hozzávaló elő lett főzve, nem kell lefedve sütni.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre