Elkészítés: A tésztát és a brokkolit forró, sós vízben kifőzzük.
A párolt brokkoli felét pürésítjük az olívaolajjal, a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, a parmezánnal, a 4 deka széttépkedett bazsalikomlevéllel és 1-2 merőkanállal a tészta főzővizéből, hogy a vízben kioldódott tészta keményítője sűrítse majd a mártást. Sózzuk, borsozzuk.
A főtt tésztára öntjük a mártást, a lecsöpögtetett, olajban eltett, apróra vágott aszalt paradicsomot és a félretett brokkolit hozzáadjuk, majd hozzáreszeljük a citrom felének héját is. Az egészet összeforgatjuk, megszórjuk még egy marék apróra vágott bazsalikommal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre