Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-brokkolis pite (quiche)

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk. Forrásban levő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.

2.

A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval egy tálba szitáljuk. Simára keverjük a túrót a tejjel és az olajjal, majd összedolgozzuk a liszttel. A tésztát kör alakúra nyújtjuk.

3.

Kivajazunk és kilisztezünk egy kerek tűzálló tálat. Belesimítsuk a tésztát úgy, hogy legyen pereme. A tálba nyomkodjuk, és megszúrkáljuk az alját villával. A felcsíkozott sonkát, a felkarikázott pórét és a brokkolit rátesszük.

4.

A tejszínt összekeverjük a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a reszelt sajt felét, majd ráöntjük a zöldséges tésztára. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss