Sonkás-brokkolis pite (quiche)

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk. Forrásban levő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  2. A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval egy tálba szitáljuk. Simára keverjük a túrót a tejjel és az olajjal, majd összedolgozzuk a liszttel. A tésztát kör alakúra nyújtjuk.
  3. Kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk egy kerek tűzálló tálat. Belesimítjuk a tésztát úgy, hogy legyen pereme. A tálba nyomkodjuk, és megszúrkáljuk az alját villával. A felcsíkozott sonkát, a felkarikázott pórét és a brokkolit rátesszük.
  4. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a reszelt sajt felét, majd ráöntjük a zöldséges tésztára. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss