Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis-sonkás kölesszelet

MME MME
75 perc
egyszerű
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest szűrőbe téve alaposan átmossuk, majd bő háromszoros sós vízben puhára főzzük. A brokkolit megmossuk, a fás részét eltávolítjuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, egy tálba tesszük, és villával összetörjük. Megvárjuk, amíg a köles és a zöldség langyosra hűl.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket lágy habbá verjük. A tojássárgájákat egy nagy tálban simára keverjük a tejföllel és a tejjel. Beleforgatjuk a főtt kölest, az összetört brokkolit és a zsemlemorzsát, ízesítjük a pirospaprikával, egy kevés sóval és borssal. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. A masszát kivajazott közepes méretű, mélyebb sütőtálba simítjuk. Rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és aranyszínűre sütjük kb. 40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült- e. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd szeleteljük, és tetszőleges salátával tálaljuk.

GRILLCSIRKÉS KÖLES EGYTÁL>>> 

KÖLES BROWNIE>>> 

JOGHURTOS KÖLESSALÁTA>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Fanny konyha - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss