Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől a fűszertől lesz igazán finom a brokkolis sajtkrémes tészta

A brokkolis sajtkrémes tészta egy igazán ízletes és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető, ezért egy fárasztó munkanap után akár vacsorára is tökéletes választás lehet.

Amennyiben egy egyszerű, mégis nagyon finom ételt szeretnél vacsorára készíteni, akkor próbáld ki a brokkolis sajtkrémes tésztát. Ehhez a Vidék íze magazin kiváló receptje lesz segítségedre, amelyből kiderül, hogy nemcsak a brokkoli bolondítja meg ezt az ízletes fogást, hanem a füstölt őrölt paprika is.

Íme a Vidék íze magazin receptje a brokkolis sajtkrémes tésztához

Hozzávalók: 

  • 40 dkg szarvacskatészta  
  • 50 dkg brokkoli 
  • 5 dkg vaj 
  • 1 vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma  
  • 1 kápiapaprika  
  • 30 dkg Cheddar sajt  
  • 3 dl tejszín 
  • 1 kávéskanál füstölt őrölt pirospaprika 
  • 2,5 dl zöldségalaplé  
  • só 
  • bors 

Elkészítés:

  1. Megdinszteljük a vajon a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát, átforgatjuk, kicsit együtt pároljuk.
  2. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, füstölt őrölt pirospaprikával. A sajtot lereszeljük, a kétharmadát beleolvasztjuk a tejszínes alapba. 
  3. Bő, sós vízben elkezdjük főzni a tésztát, félidőben mellé rakjuk a kis rózsákra szedett brokkolit is. Ha kész, leszűrjük és belekeverjük a mártásba.
  4. Beleöntjük egy tepsibe, a tetejére szórjuk a félretett reszelt sajtot. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Miután elkészült, hagyjuk legalább 15 percet állni, hogy a tészta felszívja az összes mártást. 

Borítókép: Vidék íze magazin

Ezek is érdekelhetnek

Friss