A cukrot és az elésuztőt elkeverjük 1 dl langyos vízben, majd hagyjuk felhabosodni. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáöntjük az olajat és a felfutott élesztőt, majd elkezdjük dagasztani annyi langyos vízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarjuk és kelesztjük.
A koktélparadicsomokat kettévágunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és a sütőbe tesszük, grill fokozatra. A lila hagymát vékony karikákra szeleteljük és kevés sóval összeforgatjuk. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra főzzük, majd a nagyobbakat két vagy háromfelé vágjuk.
Amikor a tészta megkelt, a deszkát megszórjuk búzadarával és kb. 30 cm-es nagyságú körré lapogatjuk, vagy kinyújtjuk.
Egy pizzasütőformát vagy tepsit kiolajozunk és belehelyezzük a tésztát. Megkenjük a pizzaszósszal, majd elrendezzük rajta a grillezett paradicsomot, a brokkolit és a hagymát, végül megszórjuk a parmezánnal és halmokban rárakjuk a reszelt sajtot. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Friss bazsalikommal díszítjük.