hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis lepény

MME MME
2 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • csipet só
  • 17 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 kiskanál víz
  • A töltelékhez:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 30 dkg brokkoli
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd a tojással és a vízzel is összedolgozzuk. Az így kapott kemény tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  2. A töltelékhez kissé megpároljuk brokkolit, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, megpároljuk az olajon, a brokkolit is hozzáadjuk, kissé megfuttatjuk rajta, majd félretesszük hűlni.
  3. A tojásokat egy nagy tálba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy csipetnyi szerecsendióval megszórjuk. Hozzáadjuk a tejet, a csíkokra vágott sonkát, a reszelt sajtot és kevés zsemlemorzsát (ha nagyon tocsogós). Összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymás brokkolit.
  4. A tészta felét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába aljába terítjük. Erre tesszük a tölteléket, egyenletesen elrendezzük, majd a maradék tésztát is kinyújtuk, és befedjük vele a tölteléket. Az oldalát alaposan lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és szintén megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük alacsony fokozaton.

Megjegyzés

Aki nem szereti a brokkolit, készítheti más zöldségekkel is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss