Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis és gombás fasírt mártogatóval

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg szójagranulátum
  • 50 dkg gomba
  • 25 dkg brokkoli
  • 4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 7 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt gyömbér
  • szerecsendió
  • fehérbors
  • A mártogatóhoz:
  • 32,5 dkg tejföl (12%)
  • 35 dkg majonéz
  • 30 dkg rokfort jellegű sajt
  • őrölt gyömbér
  • szerecsendió
  • fehérbors
  • 3 dl hideg víz

Elkészítés

Elkészítés: A szójagranulátumot ledaráljuk és összekeverjük a vízzel egy edényben.

A hagymákat megtisztítjuk összevágjuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Ezután a pulykahússal összekeverjük a szóját és a hagymákat, majd fűszerezzük.

A gombát megtisztítjuk, a brokkoli rózsáit levágjuk. Forrásban lévő enyhén sós vízben először a gombát 3 percig blansírozzuk, majd a brokkolit is, leszűrjük és lecsöpögtetjük azokat.

A sajtot durva reszelőn lereszeljük, hozzáöntjük a tejfölt és a majonézt, szerecsendióval, gyömbérrel és fehérborssal ízesítjük, majd hűtőbe rakjuk.

A gombákat kisebb méret és nagyobb méret szerint két részre osztjuk, tulajdonképpen megfelezzük. A kisebb gombák szárát körbetapasztjuk a fasírthússal, és ezeket hengeresre formázzuk. A brokkolirózsák szárát is hengeresre kialakítjuk a fasírttal, ezeket is két részre osztjuk, mivel csak a felét bundázzuk, mert így jobban mutatnak. A nagyobb gombákat hosszában kettévágjuk. A bundázásnál a brokkoli fele kivételével mindent bebundázunk.

Ha kisült minden, a kis gombákat és a bundázott brokkolikat hosszában kettévágjuk, mivel így gusztusosabbak.

A tányéron ízlésesen elrendezzük az ételt, és a hűtőből kivett mártogatót is rakunk rá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss