Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis és gombás fasírt mártogatóval

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szójagranulátumot ledaráljuk és összekeverjük a vízzel egy edényben.

A hagymákat megtisztítjuk összevágjuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Ezután a pulykahússal összekeverjük a szóját és a hagymákat, majd fűszerezzük.

A gombát megtisztítjuk, a brokkoli rózsáit levágjuk. Forrásban lévő enyhén sós vízben először a gombát 3 percig blansírozzuk, majd a brokkolit is, leszűrjük és lecsöpögtetjük azokat.

A sajtot durva reszelőn lereszeljük, hozzáöntjük a tejfölt és a majonézt, szerecsendióval, gyömbérrel és fehérborssal ízesítjük, majd hűtőbe rakjuk.

A gombákat kisebb méret és nagyobb méret szerint két részre osztjuk, tulajdonképpen megfelezzük. A kisebb gombák szárát körbetapasztjuk a fasírthússal, és ezeket hengeresre formázzuk. A brokkolirózsák szárát is hengeresre kialakítjuk a fasírttal, ezeket is két részre osztjuk, mivel csak a felét bundázzuk, mert így jobban mutatnak. A nagyobb gombákat hosszában kettévágjuk. A bundázásnál a brokkoli fele kivételével mindent bebundázunk.

Ha kisült minden, a kis gombákat és a bundázott brokkolikat hosszában kettévágjuk, mivel így gusztusosabbak.

A tányéron ízlésesen elrendezzük az ételt, és a hűtőből kivett mártogatót is rakunk rá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss