Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedve félpuhára főzzük. A spárgát megtisztítjuk, puhára főzzük, félretesszük. A főzővizeket összeöntjük, és kb. 1 kg sárga húsú burgonyát megfőzünk benne héjastól, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
2-3 evőkanál vajat felolvasztunk egy lábasban, beleteszünk kb. 50 dkg filézett, kockára vágott csirkecombot. Sóval, borssal és 1 kávéskanál curryvel fűszerezve jól megpirítjuk, majd félretesszük.
Egy sütőtálat kivajazunk, és a megtisztított, félbevágott burgonyákkal és a brokkolirózsákkal körkörösen kirakjuk, ameddig el nem fogynak.
Ezután a spárgadarabokat és a húst rárakjuk.
A vajas szaftot, amiben a hús pirult visszafogjuk, és a tejföllel, valamint 1 evőkanál keményítővel simára habarjuk. Fehérborssal, petrezselyemzölddel és nagyon picike mustárral ízesítjük. Az öntetet kanállal ráadagoljuk a tetejére, és forró sütőbe toljuk.
170-180 fokon 40-45 percig sütjük, szép pirosra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre