Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolileves borágóval

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A brokkoli és karfiol fás részét levágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Vízben feltesszük főni, kevés sóval ízesítjük. Amikor megfőtt, botmixerrel pépesítjük.

Ismét feltesszük főni, illetve összeforraljuk a leves alapporral, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele.

A vaj darabot is hozzáadjuk, majd a tejfölt és tejszínt is belekeverjük.

Tálaljuk 1-1 párolt brokkoli és karfiolvirággal, borágóval, petrezselyemzölddel vagy csak levesgyönggyel.

Lehűtve is kítűnő.

Megjegyzés

A borágó ehető, csillag alakú virág, sárgadinnyére emlékeztető illattal. Ételek, sütemények, limonádék díszíthetők vele. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss