Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolikrémleves túrógombóccal

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A brokkolit a vízzel és leveskockával tegyük fel főni. Míg fő az ételünk, készítsük elő a gombócnak valót. A túrót, búzadarát, csipetnyi sót, kakukkfűvet, rozmaringot és bazsalikomot a tojással összekeverjük. Rakjunk fel vizet kevés sóval, és főzzük ki a gombócokat, amelyeket az előbb készült masszából gyúrunk. A gombócokat leszűrjük és félretesszük.

A megpuhult a brokkolit botmixerrel összeturmixoljuk, újraforrás után a főzőtejszínből és az étkezési keményítőből habarást készítünk, a levesbe öntjük. Amikor újból felforr, beletesszük a gombócokat, és tálaljuk a levest.

Megjegyzés

Friss fűszernövényekből kevesebb kell, de finomabb az étel. Egészséges, vitamindús, könnyű és tartalmas, ízletes. - MME

Ezek is érdekelhetnek