hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolikrémleves sajtos pirítóssal

MME MME
1 4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb fej brokkoli
  • 1 púpozott evőkanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 10 dkg krémsajt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál citromlé
  • A tetejére:
  • 8 dkg reszelt sajt
  • fél csokor petrezselyem
  • 4 vékony szelet szendvicskenyér

Elkészítés

Elkészítés: A brokkolit jól megmossuk, a szárát és a keményebb részeit levágjuk, nem használjuk fel a leveshez. A fejet rózsákra szedjük, bő, sós, ételízesítős
vízben egészen puhára főzzük. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.

Amikor megfőtt a zöldség, pürésítjük, hozzáadjuk a krémsajtot, jól elkeverjük, végül belekeverjük a tejszínt is. A citromlével pikánsra ízesítjük a levest.

Rászórjuk a félretett roppanós brokkolidarabokat és a frissen aprított petrezselyemzöldet.

A kenyereket 4 felé vágjuk, mindegyiket meghintjük a reszelt sajttal, és sütőben megpirítjuk, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálaláskor egy-egy sajtos pirítóst ültetünk a leves tetejére.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss