Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolikrémleves sajtos kiflivel

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db erőleveskocka
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 3 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 l víz
  • Valamint:
  • 2 kifli
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, és a zsenge szárrészét vágjuk kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra.

Egy edényben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, keverjük alaposan össze, majd rögtön tegyük rá a brokkolit és a krumplit is. Kevergetve pár percig pároljuk tovább, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval. Végül öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és főzzük puhára.

Amikor a brokkoli és a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük a levest. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.

Közben a kiflikarikákat szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük világos zsemleszínűre, ropogósra.

Tálaláskor merjük tányérokba a levest, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és a ropogósra sült, sajtos kiflivel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss