Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, a visszamaradt szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy fazékba öntsünk vizet, adjuk hozzá az olajat, a zöldségleveskockát, sót, és forraljuk fel. Amikor már forr, először tegyük bele a brokkoli feldarabolt szárrészét, majd főzzük félpuhára. Ezután adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedjük ki, és hideg vízzel öblítsük le.
A brokkoli rózsákból tegyünk félre néhány darabot. A többi brokkolihoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük.
A visszamaradt főzőlevet újra forraljuk fel, majd tegyük bele a tésztát, és főzzük ízlés szerint puhára. Ezután szűrjük le.
A pépesített meleg brokkoliszószhoz keverjük hozzá a tésztát, majd a félretett brokkolit is óvatosan keverjük hozzá.
Az elkészült tésztát rögtön tálaljuk. Ízlés szerint frissen őrölhetünk rá borsot, és megcsepegtethetjük még citromlével is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre