Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nincs sok időd főzni? Akkor készítsd el ezt a brokkolifasírtot, ami ráadásul fűszer nélkül is finom

Amennyiben egy könnyű és finom harapnivalóra vágysz, vagy éppen tartod a nagyböjtöt, akkor a brokkolifasírtot éppen neked találták ki.

A recept elkészítéséhez nem kell profi szakácsnak lenni, ráadásul a rohanó hétköznapok során is jól jön egy ilyen fogás, hiszen villámgyorsan elkészül. Sőt a fasírt még fűszert sem igényel, mert az Instagarm-videó szerint a sajt is elegendő ízesítést ad az ételnek.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb főtt burgonya
  • fél fej párolt brokkoli
  • egy maréknyi reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál sima liszt (ha túl laza a massza, akkor még adhatsz hozzá egy kevés lisztet)

Elkészítés:

Tedd egy edénybe a főtt burgonyát és a brokkolit, törd össze egy villával, szórd rá a reszelt sajtot és a lisztet, add hozzá a tojást (ezen a ponton természetesen kedvedre fűszerezheted), majd keverd alaposan össze.

Vajazz ki egy serpenyőt, formázz korongokat a masszából és süsd aranybarnára a brokkolifasírt mindkét oldalát. Jól illik hozzá a tartármártás vagy akár egy friss saláta is. 

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss