Elkészítés: A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd kikent tűzálló tálba rakjuk.
A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a sót és a borsot, majd a brokkolira öntjük.
A tojásokat keményre főzzük, majd kétfelé vágjuk. A sárgákat kiszedjük, azután összetörjük, sóval, tejföllel kikeverjük, és visszatesszük a fehérjébe. Rárakjuk a brokkolira.
Elkészítjük a mártást. A vajban a lisztet felforrósítjuk, a hideg tejjel csomómentesre keverjük és átforraljuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belereszeljük a sajtot, a tejszínnel elkevert tojást, és ráöntjük a brokkolira.
Addig sütjük a sütőben, amíg a teteje megpirul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!