Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Briósmuffin

MME MME
60 perc
4 adag

Elkészítés

  1. Tegyük tálba a kristálycukrot, és egyenként adjunk hozzá 6 tojást, majd keverjük habosra. Öntsük fel a tej felével, majd adjuk hozzá a citrom lereszelt héját is.
  2. A tej másik felét a keverékhez adjuk, majd beleszitáljuk az instant élesztővel és a sóval elvegyített lisztet. Alaposan  összedolgozzuk, végül a tésztába keverjük a kockákra vágott szobahőmérsékletű vajat. Letakarjuk folpakkal, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig pihentetjük, majd 12 egyenlő részre osztjuk, és a tésztadarabokból rudakat formálunk.
  4. Csiga alakban feltekerjük mindet, és egy muffintepsi kivajazott mélyedéseibe tesszük. A megmaradt, kissé felvert tojást összekeverjük a 2 ek tejjel, és megkenjük vele a briósok tetejét. Megszórjuk a jégcukorral, és 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

    AZ ARANYGALUSKÁTÓL A ZSÚRKUGLÓFIG - TÖBB, MINT 100 RECEPT KELT TÉSZTÁBÓL! >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss