hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brigi parmezános fasírtja

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 40-40 dkg darált marha és disznóhús
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2-3 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 50 g parmezán
  • bors
  • A fasírtba:
  • 8 főtt tojás
  • A tetejére:
  • vizes kézzel kell átlapogatni sütés előtt a kész rudat

Elkészítés

Elkészítés:
0.) Megfőzzük, lehűtjük a 8 db tojást. Lehéjazzuk őket, és levagdaljuk a végeiket. A levágott végeket apróra kockázva a fasírt töltelékéhez gyúrjuk a következő lépésben.
1.) Az apróra csipkedett zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy mély tálba tesszük a darált hússal, 2 nyers tojással, felkockázott hagymával, áttört fokhagymával, (én belenyomtam 2 szál maradék újhagymát is), apróra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, sóval, borssal, mustárral, parmezánnal. Hozzáadjuk a levágott és összevágott főtt tojásvégeket is. Jól összegyúrjuk az egészet. Ha nem elég szép a színe, tehetünk még bele pirospaprikát, illetve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2.) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
3.) Vizes kézzel a töltelék 1/3 részéből alapot építünk a sütőpapírra, majd szép sorban rátesszük a főtt tojásokat úgy, hogy a levágott végeik összeérjenek. Ezután a maradék 2/3 rész tölteléket rápúpozzuk az alapra úgy, hogy egy hosszú rudat kapjunk.
4.) Vizes kézzel szépen elegyengetjük a tölteléket úgy, hogy mindenhol szép egyenletes legyen, majd betoljuk a sütőbe, és kb. 1,5 óra alatt ropogós pirosra sütjük.
Mindenféle köret illik hozzá, de szerintem majonézes kruplival a legfinomabb. :o)

Ezek is érdekelhetnek

Friss