Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az egykor káprázatos Bridget Fonda felismerhetetlen új fotóin

default user icon
MME
A 90-es évek ünnepelt színésznője olyan filmekben mutatta meg tehetségét és tökéletes alakját, mint a Keresztapa, A bérgyilkosnő vagy a Sorsjegyesek. A csillogás azonban már a múlté: évtizedekkel ezelőtt úgy döntött, hogy búcsút int a reflektorfénynek és családjának szenteli életét.

Az 58 éves egykori hollywoodi sztár 2002-ben vonult vissza a filmezéstől, miután több kritika is érte utolsó munkáit. Legutóbb 2009-ben, a Becstelen brigantyk premierjén jelent meg férjével, Danny Elfmannal. 12 év után aztán először januárban látták, most pedig ismét lefotózták egy Los Angeles-i kiruccanás alkalmával. Kinézete megdöbbentette rajongóit – már aki felismerte egyáltalán. Az egykor gyönyörű, karcsú színésznő ugyanis jelentős túlsúlyt cipel, haja néhol már őszül és annyira nem hasonlít régi önmagára, hogy elsőre talán mindenki elsétálna mellette.

A színésznő híres színészcsaládból származik, nagyapja a legendás Henry Fonda, édesapja Peter Fonda, nagynénje pedig Jane Fonda kétszeres Oscar-díjas színésznő. Édesanyja, Susan Jane Brewer szintén művész. Első szerepét 5 éves korában játszotta a Szelíd motorosok című filmben. 24 éves volt, amikor 1988-ban megkapta élete első jelentős filmszerepét a Botrány című brit drámában, amiért Golden Globe-díjra jelölték, mint legjobb női mellékszereplőt. Karrierjében áttörést az 1990-es Keresztapa III. hozta el, amelyben egy újságírónőt alakított. Ezt követte több közönségfilm, de az 1990-es évek végére a pályafutása hanyatlani kezdett és már csak felejthetőbb produkciókban volt látható. 2001-ben újra rákacsintott a szerencse, az Amy után után című tévéfilmben nyújtott alakításáért megkapta a második Golden Globe-jelölését. Utoljára a Hókirálynő című tévéfilmben alakította a címszereplőt, azóta viszont nem szerepelt filmben.

2003 februárjában autóbaleset szenvedett a malibui Pacific Coast autópályán, miután a szakadó esőben lehajtott a töltésről. Súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, de szerencsére teljesen felépült. Ugyanebben az évben ismerte meg Danny Elfman zeneszerzőt, akivel azóta is boldog házasságban élnek. Oliver nevű fiúk 2005-ben született.

Bridget Fonda több interjúban is úgy nyilatkozott, hogy nem élte meg katasztrófaként karrierjének befejeztét, inkább szép emlékként tekint arra az időszakra. Úgy véli, nem minden karrier tart örökké, de attól még lehet csillogó és nagyszabású. Kiegyensúlyozott, békés családi élete elégedettséggel tölti el.

Ajánljuk még:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss