Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brazil sajtos zsemle - Pão de queijo (gluténmentes)

default user icon
MME
30 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, a vizet és a tejet a sóval együtt. Levesszük a tűzről, beleöntjük a lisztet, és hozzáadjuk a fokhagymát. Simára keverjük, majd kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
  3. A reszelt sajtot és a tojásokat is a masszába keverjük. (Darabos állagú lesz, mint a túró.) Kis zsemléket formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 percig sütjük, amíg a tetejük enyhén megbarnul.

Megjegyzés

Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss