hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brazil halászpörkölt (Moqueca de peixe)

45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db lime leve
  • 1/2 ek őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 tk aprított fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 50 dkg tengeri halfilé (nagy darabokra vágva)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma feldarabolva
  • 2 db nagy kaliforniai paprika felkarikázva
  • 40 dkg paradicsom felkockázva
  • 4 dl kókusztej
  • korianderlevél

Elkészítés

  1. A páchoz a lime levét összekeverjük a köménnyel, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Beleforgatjuk a haldarabokat, és legalább 20 percig, de lehetőleg 24 órát állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és megsütjük rajta a hagymát. A lángot lejjebb vesszük, majd a serpenyőbe tesszük a kaliforniai paprikát, a halat és a paradicsomot. Felöntjük a kókusztejjel, és lefedve pároljuk 25-30 percig, amíg a hal teljesen meg nem puhul. Párolt rizzsel vagy meleg tortillával fogyasztjuk.
Fedeles vagy alufóliával letakart tűzálló tálban a sütőben is elkészítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss