Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói szűzpecsenye

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük.

A húst a hártyától megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és vékony csikokra vágjuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, cikkekre daraboljuk.

A szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk. Rátesszük a húst. Erős tűzön 2-3 percen át pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a hagymát, a fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, és 3-4 perc alatt összepároljuk. Rádobjuk a paradicsomcikkeket, 3-4 perc alatt ismét összepároljuk.

Közben a burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a burgonyát, és konyhai papírkendőre szedjük.

Összekeverjük a hússal, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss