Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói rostélyos

MME MME
1 5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisebb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megborsozzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk egy kevés olajon, majd a hús mindkét oldalát is megpirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, teszünk bele 3 babérlevelet, 2-2 teáskanál szurokfüvet és kakukkfüvet. Lefedve pároljuk legalább 1 órán keresztül, ha kell, öntünk utána vizet. Mikor már majdnem puha, mehet bele 2 evőkanál mustárt és 3 evőkanál savanykás lekvár, só izlés szerint. Ha teljesen megpuhult a hús, a tejfölből és 2 kiskanál lisztből gyenge habarást készítünk, és az ételbe szűrjük. Még egyett forralunk rajta és kész!

Megjegyzés

Válogatós családom kedvenc étele. - MME

Ezek is érdekelhetnek