hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói libamell

MME MME
4.2/5
120 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

A libamellet lebőrözzük és kicsontozzuk. (A bőrt kockákra vágva töpörtyűnek kisüthetjük, a csont a levesbe kerülhet.) A húst nyolc szeletre vágjuk. A szalonna felét apró kockákra aprítjuk és kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevagdaljuk, és a szalonnán aranysárgára sütjük. A hússzeletek mindkét felét átsütjük rajta, majd pirospaprikával megszórjuk, Piros Arany krémmel, paradicsompürével, tört fokhagymával fűszerezzük, és a vizet aláöntve, lefedve a húst puhára pároljuk. Közben másik edényben vízben megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Harmadik edényben feltesszük főni a káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 20 percig főzzük, utána alaposan lecsorgatjuk. (Ha túl savanyú lenne a káposzta, ami ilyenkor, tél derekán már érthető, főzés előtt kissé kimossuk.) A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A maradék szalonnát vékonyra szeljük. Mély tűzálló tálat kibélelünk vele, és a burgonyát beleterítjük. A káposztát ráhalmozzuk, majd a levéből kiszedett hússzeleteket ráfektetjük. A visszamaradt pecsenyelét a tejföllel simára keverjük, és a brassói libamellet bevonjuk vele. A sütőbe tolva körülbelül fél óra hosszat sütjük. (Jó előre elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.)

Ezek is érdekelhetnek