Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói aprópecsenye zöldborsóval és sütőben sült krumplival

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit felkockázzuk, tepsibe rendezzük, megsózzuk, kevés zsírt morzsolunk rá, és 200 fokos sütőben megsütjük.

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a húst is felkockázzuk. A felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst, meghintjük pirospaprikával, és mindenütt kifehérítjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a lecsót, sót és borsot, lefedve félpuhára pároljuk a húst. Ha nagyon elfőtte volna a levét, kevés vizet öntünk alá, de alapvetően elég szaftos lesz.

Ha már majdnem puha, hozzáadjuk a (fagyasztott) zöldborsót, és készre főzzük. Ha kell, még ízesítjük, majd a krumplival és salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Tudom, tudom, az eredeti brassóinak semmi köze ehhez a recepthez, azt is tudom, hogy ahány ház, annyi brassói. Jó fokhagymásan, borsosan, sok zöldborsóval és sült burgonyával az igazi - nekem.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss