Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói aprópecsenye szaftosan

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát felkarikázzuk.
  2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt megfonnyasztjuk.
  3. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a majoránnával és paprikával, végül felöntjük 1/2 dl vízzel.
  4. Lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk. Ha a leve elfőne, kevés meleg vízzel pótoljuk. A krumplit tepsibe tesszük, megsózzuk, és az olajjal és 1/2 dl vízzel együtt 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  5. A szaftos húst a krumplira szedve tálaljuk vagy az egészet tálalás előtt forró sütőben 3 perc alatt összesütjük.

    11 SZAFTOS BRASSÓI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

    3 TRÜKK, HOGY IGAZÁN FINOM ÉS SZAFTOS LEGYEN A BRASSÓI >>> 

    A BRASSÓI APRÓPECSENYE 1000 ARCA - A LEGTUTIBB RECEPTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss