készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra.
Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sütni is fogjuk.
Készítsd elő a többi zöldséget is. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A paprikát csumázd ki, vágd ketté, ütögesd ki a magját és szeleteld fel fél cm-es csíkokra. A paradicsomot tedd 1 percre forró vízbe, húzd le a héját és vágd ki a csumáját, majd vágd apróbb darabokra.
A húst is tisztítsd meg, és vágd kisebb kockákra.
Kockázd fel a szalonnát is.
Forrósíts fel egy serpenyőt, adj hozzá 1 ek. (kb. 3 dkg) zsírt vagy olajat.
A húst pirítsd körbe a serpenyőben 5 perc alatt nagy lángon.
Tedd félre a húst a levével együtt egy tányérba vagy edénybe.
Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a másik 1 ek. zsírt vagy olajat, és pirítsd rajta a szalonnát kb. 4 percig.
Add hozzá a hagymát, és pirítsd ezt is kb. 3 percig.
Add hozzá a fokhagymát, pirítsd még fél percig. Vigyázz, mert ez könnyen megég.
Add hozzá a zöldpaprikát, és pirítsd 3 percig.
Húzd le a lángról, adj hozzá fél teáskanál pirospaprikát, keverd el, és add hozzá a paradicsomot.
Vedd a lángot közepesre, és pirítsd 1 percig.
Add hozzá a húst, levével együtt. Ízesítsd sóval, borssal és majoránnával.
Mindig nagyon kicsi vízzel (alkalmanként fél dl) felöntve főzd puhára a húst. Közben mindig hagyd, hogy zsírjára süljön. Sertésszűz esetében mindössze 10 percig kell főznöd, comb vagy lapocka esetében még 30-40 percig.
Közben a leszűrt krumplit bő, forró olajban süsd ki. Ez 2 adagban ment nekem, adagonként 12 percig tartott, mire ilyen szép aranyszínű lett. Sütés közben rázogasd a krumplit, majd szedd ki egy tányérba és tedd félre.
Amikor a hús megpuhult, hagyd még egyszer teljesen zsírjára sülni, és még 3 percig nagy lángon pirítsd, időnként megkeverve.
Add hozzá a krumplit, forgasd össze, és süsd még 2 percig.
Add hozzá a gyorsfagyasztott zöldborsót, és ezzel is összeforgatva süsd 2 percig.