Kockára vágjuk a szalonnát, majd kisütjük egy kevés olajon. Ezután a felkockázott vöröshagymát is hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, aztán félretesszük.
Megmossuk a sertéshúst, majd felkockázzuk. Ha ezzel elkészéltünk, forró olajon elkezdjük pirítani. Mindeközben hozzáadjuk a préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, és ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával.
Ha a hús már lassan elkészült, megszórjuk egy kevés petrezselyemmel, összeforgatjuk a szalonnás vöröshagymával, aztán egy kevés vizet öntünk alá. Ezután lefedjük, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul teljesen.
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk, aztán bő olajban kisütjük. Végül a húshoz keverjük, aztán csemegeuborkával tálaljuk a brassói aprópecsenyét.
Nézd meg videón is, hogyan készül Kökény Attila kedvenc brassóija: