Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brandys szilvával töltött hús

MME MME
3.5/5
30 perc
mester
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg kemény szilva
  • 6 dkg magozott aszalt szilva
  • fél dl brandy
  • 4 csirkemellfilé (15 dkg/db)
  • 4 szelet húsos szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • A körethez:
  • 2 közepes cukkini
  • 4 adag burgonyapüré

Elkészítés

Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és az aszalt szilvával együtt apróra összevágjuk. Meglocsoljuk a brandyvel, és 10-15 percre félretesszük. A húsokat megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd hegyes késsel felszúrjuk.

Elkészítés:
1. A húsokba töltjük a szilvatölteléket, sózzuk, borsozzuk, és minden csirkemellet egy-egy szelet szalonnába tekerünk.
2. Kevés felforrósított olajon - kis lángon, hogy belül is átsüljön - megsütjük a húsokat, kivesszük, félretesszük, melegen tartjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra pici vizet teszünk, összeforraljuk, hogy legyen szaftunk.
3. A cukkinit megmossuk, a végeket levágjuk, a többit karikákra vágjuk, megsózzuk, ízlés szerint kevés borssal vagy őrölt zöldfűszerrel megszórjuk, és vaslapon vagy serpenyőben - nagy hővel - megsütjük.
4. Tányérra tesszük a megmelegített burgonyapürét, a sült cukkinit, s mellé a felvágott húst, és meglocsoljuk a szafttal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 430 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Komáromi Zoltán
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss