Elkészítés: A fagyos garnélarákot a halalaplében (ha nincs, vízben) 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és kb. 30 percre a konyakba áztatjuk. A főzőlevet megőrizzük.
A főzőléhez hozzáadjuk a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet, azaz világos rántást készítünk. Hozzáöntjük a főzőlevet, a tejszínt, és kb. 10 perc alatt kiforraljuk. Leszűrjük a levet, elkeverjük benne a tojássárgákat, beletesszük a brandybe áztatott rákot, már nem forraljuk tovább, leveses csészékbe merve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre