Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brandys rákleves

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fagyos garnélarákot a halalaplében (ha nincs, vízben) 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és kb. 30 percre a konyakba áztatjuk. A főzőlevet megőrizzük.

A főzőléhez hozzáadjuk a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet, azaz világos rántást készítünk. Hozzáöntjük a főzőlevet, a tejszínt, és kb. 10 perc alatt kiforraljuk. Leszűrjük a levet, elkeverjük benne a tojássárgákat, beletesszük a brandybe áztatott rákot, már nem forraljuk tovább, leveses csészékbe merve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss