Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brandys karamellizált gyümölccsel tálalt libacomb, fehérboros savanyított káposztával

120 perc
bonyolult
költséges
1 adag

Elkészítés

  1. A combot beteszem egy dobozba, a bőrét rácsosan bevágom, sózom, borsozom, locsolok rá olajat és beteszem a hűtőbe.
  2. Két nap után elővettem a combot, áttettem egy nyél nélküli serpenyőbe, mindkét oldalán megpirítottam öt-öt percig, majd rákanalaztam a zsírt, letakartam alufóliával, és betettem a sütőbe, 150 fokon két órán keresztül sütöttem. Időnként meglocsoltam a zsírral.
  3. Közben alaposan megmostam a krumplikat, és héjastul feltettem előfőzésre.
  4. Egy száraz serpenyőben megpörköltem a köménymagot, rászórtam a cukrot, majd karamellizálódás után ráraktam a káposztát. Tettem bele babérlevelet, sóztam, borsoztam, szórtam rá még őrölt köményt, locsoltam rá a libazsírból, összekevertem. Kis idő után beleöntöttem a bort, és időnként keverve egyet, megpirítottam.
  5. A körtéket félbevágtam, a szárát rajta hagyva, az almát gerezdre vágtam, kicsumáztam. A gyümölcsöket egy serpenyőbe raktam, szórtam rá cukrot, csorgattam rá mézet, rátettem a szegfűszeget. Megforgattam, locsoltam rá brandyt és szép barnára sütöttem.
  6. A két óra elteltével a combról levettem a fóliát, tűvel ellenőriztem, hogy elég puha-e már hús, mellétettem krumplikat, a hőfokot megemeltem 180 fokra, és még 20 percig sütöttem, a vége felé grill fokozatra kapcsoltam (200 fok).
  7. Tálaláskor középre került a comb, s mellépakoltam a köretet.

Megjegyzés

A libacombot Márton-napkor vettem, akkor be is pácoltam, de mivel a libanyaklevessel voltam elfoglalva, ezért csak most fejeztem be a munkálatokat. A combot konfitáltam, majd megsütöttem. Köretként sült krumpli, fehérboros savanyított káposzta, karamellizált alma és körte készült. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss