Elkészítés: A májat megmosom, leszedem róla a hártyát, négybe vágom, egy tálba teszem. Bekenem zúzott fokhagymával, borsozom, s öntök rá brandyt, berakom néhány órára a hűtőbe.
Egy serpenyőben libazsírt forrósítok, beleteszem a májat, lefedem, és lassú tűzön elkezdem sütni, majd megfordítom. Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. Kb. 15 perc elteltével tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is teljesen átsült. Ráöntöm a megmaradt brandyt, sózom.
Amíg a máj sül, karikára vágom a lilahagymát, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot.
A májat egy tányérra rakom, sózom, szórok rá pirospaprikát, melegen tartom, a serpenyőben egy kicsit dinsztelem a hagymát, a máj mellé teszem. Fehér kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!