Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást és a margarint, összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és 2 lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, végül a kókuszt. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztára sárga krémet kenünk, melyhez a tojássárgájákat liszttel elkeverjük, és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk, és a sütemény tetején egyenletesen elosztjuk.
A csokoládét megolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a tetejét. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre