hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boszporusz csirkemáj

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát.
  2. Az első sípolásnál lezártam és hagytam párolódni. Amikor megpárolódott hozzákevertem a reszelt sajtot, megborsoztam.
  3. A paradicsompürét egy kevés vízzel felhígitottam, bazsalikommal izesítettem és összeforraltam.
  4. A kockára vágott csirkemájat majorannával és borssal megfűszereztem és bő forró olajban kisütöttem. A sajttal összekevert riszt vizezett koronaformába simítottam és kitöltöttem (nekem szilikon kuglóf formám van) a formát.
  5. A közepébe halmoztam a sült májat és a végén leöntöttem a forró paradicsomszósszal, petrezselyemmel megszórtam.

Megjegyzés

Szeretek új recepteket kipróbálni és megvalósítani, érdekesnek találom ennek az ételnek a tálalását ! - Piri Anyó

Ezek is érdekelhetnek