hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boszorkány ujjak (diós omlós)

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 10 dkg hámozott mandula

Elkészítés

Elkészítés: Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, rászórjuk a vajat, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. A tésztát jól összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük 15-20 percet.

Ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát (több kisebb cipóra osztjuk előtte), és kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. Olyanra formázzuk, mintha egy-egy ujj lenne (középen legyen egy nagyobb bütyök).

Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd egy-egy felezett mandulát nyomunk mindegyiknek az elejére (ez lesz a köröm). Szezámmaggal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, a gőz fölött felolvasztott étcsokoládét elkeverjük az olajjal, és kis ecsettel megfestjük a mandulák tetejét (vagy simán piros ételfestékkel is megkenhetjük).

Ezek is érdekelhetnek

Friss