Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boszorkány-saláta

MME MME
2 3.9/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirke- vagy pulykamellfilét felkockázom, megsózom, feketeborssal, őrölt köménnyel ízesítem, és nagyon kevés olajon hirtelen megpirítom - lehetőleg egyenletesre - a húskockák minden oldalát. Ha kész, kiöntöm egy nagy tálba, lehetőleg olaj nélkül.

Közben elkészítem a mártást: A joghurtot és a tejfölt összekeverem, majd hozzáadom a hagymát lereszelve, a reszelt fokhagymát, frissen reszelt szerecsendiót, fehérborsot, kicsi sót és egy kevés frissen facsart citromlevet. Alaposan összekeverem, és a már megsült húsra öntöm, jól megkeverem, hogy a húst beborítsa a mártás. Ezután a salátaleveleket csíkokra vágom, a mártásos húshoz keverem, hozzáöntöm a leszűrt kukoricát, majd sorban az uborkát, paradicsomot, retket kis kockákra vágva, a zöldhagymát karikázva zöldjével együtt, majd a répát lereszelve adom a húshoz. Enyhén megsózom, frissen facsart citromlével meglocsolom, majd nagyon alaposan összekeverem az egészet. A hús megmaradt olajában megforgatom a rizst, megsózom, megszórom ételízesítővel, majd felöntöm elegendő vízzel, és puhára főzöm, gyakran kevergetve. Ha langyosra hűlt a rizs, már tálalhatom is a rizs mellé a húsos salátát.

Megjegyzés

Kiadós, laktató nyáreleji étel, és mivel finom benne a hús, a gyerekek is szívesen megeszik. Mi ebédre szoktuk enni, és a maradék kiváló vacsora hidegen is. Én sem az uborkát, sem a retket nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosom, mert színesebbé teszi az ételt. A zöldségfélék persze szezonálisan variálhatók. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss