Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boszniai fazék

MME MME
2 2/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a zöldségféléket közepes kockákra felszeleteljük.
Belerakjuk egy (lehetőleg fedős) agyagedénybe, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a csípős paprikával, szemesborsal, hozzáadjuk a bort és a szegfűszeget. Óvatossan összekeverjük, felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lefedve (ha az edénynek nincs fedele, lefedhejük pergamentpapirral vagy alufóliával), lassú tűzön kb. 30 percig pároljuk, majd a sütőben (a hústól függően) 2-3 órat süssük. Az utolsó 30 percben fedő nélkül.
Ha lehetséges, kis agyagtálakban szolgáljuk fel. Vajon pirított kenyeret
(esetleg juhtarhót is adunk hozzá). Jó étvagyat !

Ezek is érdekelhetnek

Friss