Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bosznia saláta

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Előkészítek 4 vagy 5 salátástálat, a tojásokat felteszem főni.
A kígyóuborkát meghámozom, körszeletekre vágom, és a tálak szélén körkörösen helyezem el. A káposztát lereszelem, és az edények aljára rakom. A zsemlekockát forró olajon megpirítom, és egy részét rászórom a káposztára. A saláta leveleit megtisztítom, a zsengébb részeket kiválogatom, és csak azokat vágom fel, majd rakom a tálakba, a káposztára. Erre kerül újabb adag zsemlekocka. Ha megfőttek a tojások, hármat felszeletelek, és a saláták tetejére rakom. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, fűszerezem, olajon megsütöm, majd víz hozzáadásával párolom. A húsfalatokat melegen ragom a salátára. (A képen szójakockával szerepel, de csirkemellel finomabb.)

A tartármártásba a megmaradt tojás sárgáját villával bedolgozom, a fehérjét a salátára rakom. A kész öntetet elosztom a tálak között úgy, hogy mindenhova sok jusson. A tetejére jöhet a reszelt sajt, ami eredetileg apróra reszelt parmezán, de bármilyen megfelelő.

Ezt a salátát a Szarajevo melletti Blejasnica hegyen ettem, ahol Bosnia salata néven futott. Annyira ízlett, hogy megpróbáltam itthon is elkészíteni, azt hiszem, egész jól sikerült.

Ezek is érdekelhetnek

Friss