Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bostoni krémtorta

75 perc
mester
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 45 dkg krémsajt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 8 dkg tejföl
  • A piskótához:
  • 22 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 4 db nagy tojás
  • 22,5 dkg kristálycukor
  • 1,2 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • ½ tk vaníliakivonat
  • A pudingkrémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 11 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 3 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 6 db tojás
  • A csokoládémázhoz:
  • 2,3 dl habtejszín
  • 23 dkg félédes csokoládé
  • 2 tk vaj

Elkészítés

  1.  Kibélelünk dupla réteg sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű, kör alakú tortaformát. A sajttortaalaphoz egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat, simára keverjük a merülőmixerrel, és az előkészített formába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, majd kikapcsolt sütőben további 30 percig szárítjuk. Kivesszük, és teljesen kihűtjük.
  2. A piskótához elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a sóval. A tojásokat fehérefésig habosítjuk a cukorral. Homogénre keverjük a tejet az olajjal és a vaníliával, és a lisztes keverékkel váltakozva a tojásos masszához keverjük. Egy 22 cm átmérőjű tortakarikába öntjük, és 175 fokon 25-30 percig sütjük.
  3. A pudingkrémhez 4-5 ek tejet öntünk a cukorral, a sóval és a pudingporral kihabosított tojásra. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos tojáshabot. Közepes lángon besűrűsítjük, majd kihűtjük. A piskótát vízszintesen kétfelé vágjuk, az alsó lapra ráillesztjük sajttortát. A tetején eloszlatjuk a pudingkrémet, befedjük a másik piskótalappal, és néhány órára a hűtőbe tesszük a tortát.
  4. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, ráöntjük a feldarabolt csokoládéra, állni hagyjuk 1 percig, majd simára keverjük. Belecsipkedjük a vajat, és homogénre keverjük a szószt. A tortát sütőrácsra helyezzük, és bevonjuk a csokoládémázzal.

Ezek is érdekelhetnek