hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boston Cream Cupcake

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál vanília-aroma
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag pudingpor
  • 3-5 evőkanál cukor
  • 4-5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg csoki
  • kevés olaj

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet átszitálom, sütőporral és sóval vegyítem. Kézi habverő segítségével a cukrot összekeverem az olajjal, hozzákeverem egyesével a tojásokat, majd a vanília-aromát is. A lisztes keveréket és a tejet fokozatosan öntöm hozzá.

Belekanalazom a formába, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm.

Amikor kihűlt, a tetejéből kis kúpot vágok le, és megtöltöm az időközben elkészített és lehűlt vaníliapudinggal. A leírás alapján készítem el a pudingot, csak még hozzáöntöm a tejszínt, hogy inkább folyós legyen, mint sűrű.

Közben a csokit megolvasztom az olajjal (nem vajjal, mert az összerántja és nem lesz szép sima), majd a cupcake-ek tetejére csorgatom, és hűtőbe teszem, hogy szépen rádermedjen.

Ezek is érdekelhetnek